دکتر روانشناس ذهن انسان را از دیدگاه علمی مطالعه میکند تا به افراد کمک کند که رفتار خود را تحت کنترل داشته باشند و آن را تغییر دهند. حیطه تخصص این افراد متنوع است و شامل بالینی، مشاوره، مدرسه و بسیاری موارد دیگر میشود.
بهطور کلی روانشناس، یک فرد آموزشدیده است که تخصص خود را برای تجزیهوتحلیل و درک فرآیندهای ذهنی بهکار میگیرد تا برای افرادی که بهدنبال حمایت روانشناختی و رشد شخصی هستند، راهنمایی مؤثری ارائه دهد.
وظایف دکتر روانشناس چیست؟
بهطور کلی با توجه به حوزه تخصصی هر روانشناس باید به این توجه داشت که تمام آنها مستلزم توانایی انجام کارهای مختلفی بوده که برخی از این وظایف به شرح زیر است:
- ارزیابی و توصیههایی برای درمانهای مناسب ارائه دهد
- تشخیص و درمان انواع اختلالات روانی، عاطفی و رفتاری
- ارائه خدمات ارجاع به درمانگران، کلینیکها و مراکز دیگر
در ضمن باید این را هم در نظر داشته باشید که با توجه به شاخههای مختلف روانشناسی همچون مدرسه، شغلی، رشد، تکاملی، قانونی، سلامت، اعصاب، اجتماعی، رفتاری و بسیاری موارد دیگر، این افراد نیازمند تواناییهای دیگری متناسب با تخصص خود هستند.
بهطور کلی روانشناسی نه تنها به حوزه پزشکی مربوط میشود، بلکه به حوزههای دیگر نیز گسترش مییابد، اما ما در اینجا با روانشناسی در اصطلاح پزشکی سروکار داریم و به بررسی نشانههایی میپردازیم که بهعنوان زنگ خطری برای شما در نظر گرفته میشود که در صورت عدم توجه میتواند مشکلات زیادی را برای شما بهوجود آورد.
با مشاهده چه علائمی باید به دکتر روانشناس مراجعه کرد؟
باید در نظر داشته باشید که افکار، عواطف و احساسات برای هر فردی متفاوت خواهد بود اما چیزی که همه این موارد را به هم مرتبط میکند این خواهد بود که تمام افراد در طول زندگی خود با فراز و نشیبهایی مواجه میشوند.
ناراحتی، اختلالهای عاطفی و سلامت روان علائم جسمی خاصی ندارند که برای شما قابل مشاهده باشند، بلکه توسط افراد تجربه و احساس میشوند و اگر کسی نتواند افکار و عواطف خود را بهخوبی مدیریت کند، امکان دارد به مرور زمان احساس بدتری در او ایجاد شود. از همین رو، دریافت کمک از یک دکتر روانشناس میتواند راه موثری برای شاد زندگیکردن باشد. پس چرا در صورت بروز این مشکلات صبر میکنید تا وضعیت شما بدتر شود؟ بر همین اساس با مشاهده علائم زیر باید از یک روانشناس کمک بگیرید.
اگر در مرحله گذار هستید
یکی از نشانههایی که به شما پیشنهاد میکند چه زمانی با روانشناس مشورت کنید، این است که از نظر روحی و جسمی استرس دارید و به خصوص زمانی که در مرحله گذار از زندگی خود هستید، استرس بیشتری را احساس میکنید.
اغلب اوقات ما با تغییراتی در زندگی مواجه میشویم، بهعنوان مثال شغل را عوض میکنیم یا هر مورد دیگری که در زندگی رخ داده است، اما زمانی که این تغییرات تاثیر مثبتی روی شما ندارد و از طرفی باعث میشود احساس ناخوشایند و بیثباتی داشته باشید، باید از یک دکتر روانشناس کمک بگیرید تا متوجه شوید چه چیزی شما را آزار میدهد تا طبق شرایط پزشکی فعلی خود در جلسات مشاوره آنلاین شرکت کنید.
مراجعه به دکتر روانشناس در زمانی که عزت نفس پایینی دارید
احساس ضعف، غمگینی یا داشتن اعتماد به نفس پایین چیزی است که فرد اغلب در طول عمر خود با آن مواجه میشود، اما وقتی که ناراحتی و اعتماد به نفس پایین، ماندگار باشد و اغلب اوقات احساس ضعف میکنید، متوجه خواهید شد که این یک نشانه خطر است و باید بهدنبال درمان آن باشید.
فراز و نشیبها هر ۲ بخشی از زندگی هستند، اما اگر برای انجام کاری احساس اعتماد به نفس ندارید و میترسید، شاید نشاندهنده آن باشد که برای غلبه بر این وضعیت به کمک کسی نیاز خواهید داشت، پس در این زمان بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید.
درصورتیکه قصد دارید به خودتان صدمه بزنید
آیا تا به حال احساس بیارزشی داشتهاید؟ تا کنون این وضعیت را تجربه کردهاید که با وجود اینکه راهحلهایی وجود دارد اما زندگی شما ارزش زیستن ندارد؟ یا به آسیبرساندن به خود فکر میکنید؟ اگر بله، پس این مسئلهای است که باید در اولویت قرار دهید.
این افکار و احساسات زنگ خطری است که نشان میدهد باید بلافاصله به یک مشاور مراجعه کنید. آسیبرساندن به خودتان هیچ نتیجه ای در بر نخواهد داشت بلکه فقط به شما صدمه میزند. صحبت با یک روانشناس به شما کمک میکند تا بر این حالت غلبه کنید و دوباره زندگی عادی داشته باشید.
اگر مشکلاتی در روابط شما وجود دارد
حفظ تعادل و ارتباط خوب، پایه و اساس هر رابطهای است، اما همه موارد صلحآمیز نیستند، چه روابط والدین و فرزندان، چه ارتباط میان زوجین یا در هر زمینه دیگری. اگر مشکلاتی در این خصوص برای شما وجود دارد و نمیتوانید آنها را حل کنید، به یک مشاور مراجعه کنید.
روانشناس میتواند به بهبود دوباره رابطه شما کمک کند، از طرفی نیز به شما یاد میدهد که چگونه از نظر ذهنی قوی شوید و وضعیت سلامت روان خود را بهبود ببخشید.
با در نظر گرفتن تمامی این موارد باید به این مسئله توجه کنید که اختلالهای رفتاری و احساسی میتواند بر جنبههای زیادی از زندگی شما تاثیر داشته باشد، از همین رو برای آن دسته از افرادی که ساکن شهر سنندج هستند با مراجعه به دکتر روانشناس سنندج میتوانند به بررسی مشکلات روحی و عاطفی خود بپردازند. در ادامه برخی از روانشناسان حاذق این شهر را معرفی خواهیم کرد.
معرفی دکتر روانشناس در سنندج
اگر در شهر سنندج زندگی میکنید و بهدنبال دریافت مشاوره در زمینههای مختلف رفتاری، شناختی و روابط خود هستید، یکی از روانشناسان زیر میتواند برای شما انتخاب مناسبی باشد:
- سیده نشمین صادقی: برای دریافت مشاوره حضوری میتوانید به ۳ راه ادب، جنب بانک پارسیان، کلینیک روانشناسی دکتر فریده نرگسی مراجعه کنید.
- فروزان یاسمنی: آدرس مطب این روانشناس در سنندج، مبارک آباد، معبرآخر، خیابان امیریه، کوچه جنت ۵، پلاک ۷۶، طبقه ۱ واقع شده است.
- فریبا طیری: برای دریافت مشاوره فردی و خانوادگی از این روانشناس بهصورت حضوری در شهر سنندج میتوانید به آدرس خیابان پاسداران، پاساژ شاهو، طبقه اول، پلاک ۱۲ مراجعه کنید.
جمعبندی
با توجه به اینکه افراد در طول زندگی با فراز و نشیبهای بسیاری مواجه میشوند که امکان دارد بر روی سلامت روان آنها تاثیرگذار باشد، برای اینکه در اثر بروز این حالتها دچار آسیبهای جدی نشوید میتوانید از دکتر روانشناس کمک بگیرید.
حوزههای تخصصی این افراد شامل فردی، قانونی، اعصاب، شغلی، بالینی و بسیاری موارد دیگر است، ساکنان شهر سنندج میتوانند برای دریافت مشاوره به روانشناسان مجربی همچون صادقی، یاسمنی و طیری مراجعه کنند.