خشکی پوست و روشهای مناسب برای درمان آن

خشکی از شایع ترین مشکلات پوست ا ست. با چند روش ساده مثل پوشیدن دستکش و مرطوب نگهداشتن پوست می توانید به درمان خشکی پوست خود کمک کنید.

در صورتی که رطوبت پوست کاهش یابد، مراقبت‌های دیگری که در طول سال برای درمان خشکی پوست انجام می‌دهید نیز، ممکن است خیلی خوب جواب ندهد. اگر در نحوه مراقبت از پوست خود تغییرات لازم را انجام ندهید، هوای خشک می‌تواند خطوط و چین و چروک پوست را بیشتر و نمایان‌تر کند. پوست خشک می‌تواند خارش، پوسته پوسته شدن، کرک و حتی خونریزی به همراه داشته باشد.

حمام کردن

از حمام کردن و دوش گرفتن به نحوی که خشکی پوست را افزایش دهد خودداری کنید. برای درمان خشکی پوست بهتر است، در زمان حمام کردن این توصیه ها را رعایت کنید:

  • درب حمام را کاملا ببندید.
  • زمان حضور در حمام را به ۵ تا ۱۰ دقیقه محدود کنید.
  • برای شستشو از آب داغ استفاده نکنید، بهتر است آب گرم و ملایم باشد.
  • از مواد شوینده ملایم و بدون عطر استفاده کنید. برای از بین بردن چرک و چربی از بدن، از مواد شوینده به اندازه کافی استفاده کنید. اگر از مقدار زیادی مواد شوینده استفاده کنید کف غلیظ و زیادی از آن ایجاد می شود که صحیح نیست.
  • پوست خود را به آرامی با حوله خشک کنید.
  • بلافاصله پس از خشک شدن پوست، بر روی آن مرطوب کننده بمالید.

استفاده از مرطوب کننده

بعد از شستشو، از مرطوب کننده استفاده کنید. زیرا پماد ها، کرم ها و لوسیون ها رطوبت طبیعی موجود در پوست شما پس از شستشو را حفظ می کنند و نمی گذارند رطوبت از بین برود. برای حفظ رطوبت بدن و درمان خشکی پوست، باید بعد از این دو موقعیت از مرطوب کننده استفاده کنید:

  • خشک کردن پوست پس از دوش گرفتن یا حمام کردن
  • شستن صورت یا دست ها

استفاده از کرم به جای لوسیون

از پماد یا کرم بجای لوسیون استفاده کنید. پماد ها و کرم ها موثرتر و سالم تر از لوسیون ها هستند. به دنبال یک کرم یا پماد حاوی روغن مانند روغن زیتون یا روغن جوجوبا باشید. کره درخت شیا همچنین می تواند کمک شایانی به شما کند.

سایر مواد تشکیل دهنده ای که به درمان خشکی پوست کمک می کنند عبارتند از: اسید لاکتیک، اوره، اسید هیالورونیک، دی متیکون، گلیسیرین، لانولین، روغن های معدنی و وازلین.

نکته: سعی کنید همیشه یک کرم دست چرب همراه خود داشته باشید و از آن بعد از هر بار شستن دست ها استفاده کنید. این کار به درمان خشکی پوست شما کمک می کند.

915420243702501141353824813174233124591 - خشکی پوست و روشهای مناسب برای درمان آن

چرب کردن لب ها

چرب کننده یا مرطوب کننده ای را برای لب انتخاب کنید که بعد از استفاده از آن احساس خوبی در لب داشته باشید. بعضی چرب کننده های لب می توانند لب های شما را تحریک کنند. اگر بعد از استفاده از یک روغن یا کرم، لب ها خارش بگیرد یا موجب شود خمیازه بکشید، بهتر است آن را عوض کنید.

استفاده از محصولات مناسب

فقط از محصولات مراقبت از پوست، بدون بو و ملایم استفاده کنید. برخی از محصولات مراقبت از پوست برای پوست های خشک و حساس خیلی سنگین هستند. اگر پوست شما خشک است، از این محصولات استفاده نکنید:

  • صابون دئودورانت
  • محصولات مراقبت از پوست که شامل الکل، عطر، رتینوئید یا آلفا هیدروکسی اسید (AHA) هستند.

دوری کردن از این محصولات به درمان خشکی پوست شما کمک می کند زیرا، پوست شما روغن های طبیعی خود را حفظ خواهد کرد.

پوشیدن دستکش

دست ها اغلب اولین قسمت از پوست است که ما متوجه خشکی آن می شویم. با پوشیدن دستکش می توانید پوست خشکی پوست را کاهش دهید. حتما قبل از انجام این موارد دستکش های خود را بپوشید:

  • خارج شدن از منزل در فصل زمستان
  • انجام کارهایی که باعث می شود دستان خود را خیس کنید
  • استفاده از مواد شیمیایی، گریس ها و مواد دیگر

لباس و شوینده لباس مناسب

لباسی انتخاب کنید که پوست شما را تحریک نکند و از مواد شوینده ای برای شستن لباس ها استفاده کنید که ضد حساسیت باشد. هنگامی که پوست ما خشک است، حتی لباس و مواد شوینده می تواند تحریک کننده باشد و موجب خارش یا حتی سوزش پوست شوند. برای جلوگیری از این امر:

  • لباس های پنبه ای یا ابریشمی زیر لباس های خود بپوشید یا لباس هایی که از کرک و یا موادی تشکیل شده باشند که احساس زبری و ناراحتی به شما ندهند.
  • از مواد شوینده ای برای شستن لباس های خود استفاده کنید که برچسب “ضد حساسیت” روی آنها وجود داشته باشند.

رطوبت هوا

به هوای اطراف خود رطوبت اضافه کنید. برای درمان خشکی پوست در همه افراد خانواده یا همکاران می توانید از یک دستگاه مرطوب کننده هوا یا دستگاه بخار در منزل یا محل کارخود استفاده کنید.

گرم کردن بدن

بدون استفاده از یک شومینه یا منبع گرمای دیگر، خود را گرم کنید. نشستن در مقابل یک شعله رو باز یا منبع گرمایی دیگر می تواند پوست شما را خشک کند.

سعید کرامت

علاقمند به حوزه استارتاپ

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

Back to top button