دلیل مهم تجدید نظر در مصرف پروبیوتیک‌ها از نظر دانشمندان

در حالیکه شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد پروبیوتیک‌ها می‌توانند برای سلامتی مفید باشد، نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که آن‌ها ممکن است دارای اثرات جانبی جدی نیز باشند.

در یک پژوهش جدید در دانشگاه آگوستا، پژوهشگران نخستین رابطه‌ی شناخته‌شده بین استفاده از پروبیوتیک‌ها، رشد بیش از اندازه‌ی باکتری‌ها در روده‌ی کوچک و ظهور علایم مه مغزی را گزارش کردند.

در این مطالعه مشخص شد بیمارانی که علایم گیجی و مشکلات تمرکز و نیز نفخ داشتند، دارای باکتری‌های زیادی در روده‌ی کوچک خود بوده و نیز سطوح بالایی از اسید لاکتیک D را دارند که در اثر تخمیر قند موجود در غذا توسط باکتری‌ها تولید می‌شود. ساتیش رائو، راهنمای این مطالعه توضیح می‌دهد که:

چیزی که ما می‌دانیم این است که باکتری‌های پروبیوتیک دارای ظرفیت منحصربه‌فردی در شکستن قند و تولید اسید لاکتیک D هستند. بنابراین اگر شما مقدار زیادی باکتری پروبیوتیک در روده‌ی خود ایجاد کنید، احتمالا خود را در وضعیت توسعه‌ی اسیدوز و مه مغزی قرار می‌دهید.

پروبیوتیک‌ها باید به عنوان یک دارو در نظر گرفته شوند نه مکمل غذایی

حالت درست این است که پروبیوتیک‌ها در روده بزرگ و نه در روده‌ی کوچک یا معده فعالیت داشته باشند ولی اگر آن‌ها تعدادشان خیلی زیاد باشد، می‌توانند در روده‌ی کوچک شروع به رشد کنند و عواقب آن می‌تواند جدی باشد. اسید لاکتیک D به‌طور موقتی دارای خاصیت سمی برای سلول‌های عصبی بوده و می‌تواند در فرایند شناختی افراد، توانایی فکر کردن و حس زمان مداحله کند.

پژوهشگران قبلا دریافته بودند که پروبیوتیک‌ها می‌توانند منجر به بروز مشکلات سلامتی در افرادی که دارای روده‌ی کوتاه هستند شوند؛ افرادی که در آن‌ها روده‌ی کوچک به‌خوبی عمل نمی‌کند؛ اما یافته‌های جدید نشان می‌دهند که اگر باکتری‌ها در روده‌ی کوچک شروع به رشد کنند، می‌توانند موجب ایجاد مشکلات مربوط به نفخ و مه مغزی در افراد سالم هم شوند.

اگر شما به‌طور منظم پروبیوتیک مصرف می‌کنید یا مقدار خیلی زیادی ماست می‌خورید و از طرفی هم دچار مشکلات شناختی یا نفخ می‌شوید؛ احتمال دارد که این دو مورد با هم بی‌ارتباط نباشند.

یافته‌های این پژوهش در Clinical and Translational Gastroenterology منتشر شده‌است.

سعید کرامت

علاقمند به حوزه استارتاپ

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

Back to top button