امروز در مجله ی اینترنتی زندگی سالم به گرما و گرما زدگب مبپردازیم. گرمازدگی یک بیماری مرتبط با گرما است که پسازاینکه در معرض دماهای بالا قرار گرفتید رخ میدهد و اغلب با عرق شدید همراه است.
دو نوع گرمازدگی وجود دارد :
- از دست دادن آب: علائم عبارتاند از تشنگی بیشازحد، ضعف، سردرد و از دست دادن آگاهی.
- از دست دادن نمک بدن: علائم عبارتاند از تهوع و استفراغ، گرفتگی عضلات ماهیچه و سرگیجه.
اگرچه گرمازدگی بهاندازه فشار گرما جدی نیست، اما بهآرامی رفع نمیشود.
گرمازدگی میتواند منجر به آسیب مغزی و دیگر اندامهای حیاتی و حتی موجب مرگ شود.
علائم :
معمولترین نشانهها و علائم شامل: ادرار زردرنگ غلیظ، سرگیجه، خستگی، سردرد، گرفتگی عضلات، تهوع، استفراغ، اسهال، رنگپریدگی، عرق ریختن، ضربان قلب سریع
درمان :
اگر علائم گرمازدگی دارید، از گرما دوریکنید و مقدار زیادی مایع بنوشید. از کافئین (قهوه و چای و …) دوریکنید، هرگونه لباس تنگ و یا غیرضروری را دربیاورید، دوش آب سرد، استفاده از لوازم سرمایشی مانند پنکه یا کولر. احتمالاً نسبت به دماهای بالا در طول روزهای بعد حساستر خواهید بود بنابراین بهتر است از آبوهوای گرم و ورزش سنگین اجتناب کنید.
پیشگیری :
وقتی دمای هوا بالاست، بهتر است داخل اتاق خنک بمانید.
اگر بیرون رفتن خیلی ضروری است میتوانید با انجام این کارها، از خستگی ناشی از گرما جلوگیری کنید: لباسهای سبک و گشاد بپوشید، از ضد آفتاب با SPF 30 یا بیشتر استفاده کنید، مایعات بیشتری بخورید، آبمیوه و یا عصاره سبزیها در هرروز بنوشید.
اگر ورزش با شدت متوسط انجام میدهند، نوشیدن ۰.۵ تا ۱ لیتر مایع دو یا سه ساعت قبل از ورزش میتونه به جلوگیری از گرمازدگی کمک کنه.
از مایعات حاوی کافئین و یا الکل دوریکنید چون هر دو میتوانند گرمازدگی را بدتر کنند.